Pages Menu

Posted by on jan 2, 2016 in Lezingen & Workshops | 2 comments

Lezing: Onvoorwaardelijk Ouderschap

Lezing: Onvoorwaardelijk Ouderschap

Veel opvoedadviezen spreken voornamelijk over het sturen van gedrag. Maar is een kind niet veel meer dan zijn gedrag? Een mens met gevoelens, wensen, en persoonlijkheid? Misschien hebben we al die tijd de verkeerde vraag gesteld. Niet: hoe zorg ik dat kinderen zich op een bepaalde manier gedragen, maar: wat hebben kinderen nodig, en wat helpt hen opgroeien tot empathische, zelfstandige volwassenen?

Onvoorwaardelijk Ouderschap is een visie op ouderschap en opgroeien die uitgaat van samenwerking en wederzijds respect. Het is een betrokken manier van opvoeden, met ruimte voor kinderen én ouders om tot hun recht te komen. (Op)groeien doe je samen. Ouderschap met heel je hart: het draait niet om perfectie, maar om échte verbinding met je kind.

In deze lezing komt aan bod wat Onvoorwaardelijk Ouderschap inhoudt en ook wat het níet is. Ook is er aandacht voor de ontwikkeling van empathie bij kinderen. Eerstvolgende datum: dinsdag 19 januari om 19.30 uur, Basisschool Blink in Culemborg.

Meer lezen?

Onvoorwaardelijk Ouderschap: het nieuwe opvoeden Exit supermom: hoe je écht contact kunt maken met je kind

12509021_1509027059394137_30547704264179091_n

2 Comments

  1. Kun je gewoon binnenlopen 19 januari of moet je van tevoren aanmelden?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>