Pages Menu

Posted by on jun 2, 2016 in Blog | 0 comments

De empathische beschaving

Empathie zit ingebakken in de mens. Of in elk geval: de mogelijkheid tot empathie. In dit filmpje wordt uiteengezet dat empathie verweven is met de kwetsbaarheid van het bestaan. Hoe kunnen we onze empathie uitbreiden van alleen onze naasten naar de mensheid als geheel, en andere levende wezens?

Wat denk jij? Zijn we in basis empathisch? Wat belemmert ons om alle mensen als ‘medereizigers’ te zien, waarom verzanden we soms in materialisme of agressie?  Wat kan, wat moet er anders? Deel je gedachten onder deze blogpost.

Engels, ruim 10 minuten.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>